Spoločnosť PROTEAM postaví novú výrobnú halu za 1,25 milióna eur

01.10.2014 Martin

Martin 1. októbra (TASR) – Symbolickým poklepaním základného kameňa spustila dnes výrobno-obchodná spoločnosť PROTEAM, s. r. o., Martin výstavbu novej výrobnej haly, ktorá si vyžiada investíciu 1,25 milióna eur a mala by ročne vytvoriť 3 až 5 pracovných miest počas piatich rokov.

Pri príležitosti spustenia výstavby to pre TASR uviedol konateľ spoločnosti Stanislav Kováčik.

Podľa jeho slov spoločnosť PROTEAM vyrástla v Martinsko-flámskom podnikateľskom a inkubátorovom centre so zameraním na výrobu a predaj sústružníckych súčiastok na CNC sústruhoch.

„Vďaka neustále rastúcemu objemu výroby a predaja, zvyšujúcej sa zamestnanosti a úzkej spolupráci so zahraničnými odberateľmi sme sa po ôsmich rokoch existencie rozhodli rozšíriť výrobné priestory. Súčasná hala nám už kapacitne nepostačuje. Preto sme sa rozhodli postaviť novú, spĺňajúcu náročné požiadavky z hľadiska bezpečnosti a hygieny. Bude mať 1800 štvorcových metrov (m2) výrobných priestorov a dvojpodlažná administratívna budova 600 (m2). V novej hale umiestnime 12 CNC strojov plus dve píly, pričom miesto bude až na 23 strojov,“ uviedol Kováčik.

Primátor Martina Andrej Hrnčiar podotkol, že spoločnosť sa rozbehla aj vďaka mestskému inkubátoru. „PROTEAM je príkladom, že tvrdá práca prináša úspech. Odmenou celému regiónu je vyššia zamestnanosť a rozvoj. Každé nové pracovné miesto je pre mesto príjmom v podobe podielových daní zo štátu, vďaka čomu získame viac peňazí na rekonštrukcie a investície. Ale, čo je dôležité - martinská firma investuje takmer 1,3 milióna eur, vytvorí nové pracovné miesta, ktoré opäť budú mať za následok prílev financií do mestského rozpočtu z dane z príjmu fyzických osôb,“ podotkol Hrnčiar.

Spoločnosť PROTEAM, s. r. o., vznikla v roku 2006 a bola jedným zo začínajúcich podnikateľských subjektov v Martinsko-flámskom podnikateľskom a inkubátorovom centre. Od založenia sa zameriava na pílenie a delenie antikorovej ocele a sústruženie na CNC strojoch. Vďaka vysokej úrovni hotových výrobkov a neustálej modernizácii strojového parku nadviazala spoluprácu s viacerými slovenskými a zahraničnými firmami a objem jej výroby a predaja medziročne rastie v priemere o 15 %.
 

Vyberte región